Vergelijk de bouwkundige tarieven
90% van de bouwkundige-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Bouwkundige keuring voor uw woning

Door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, komt u tot in detail te weten wat de bouwtechnische staat van een woning is.

Wanneer een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Als u een woning gaat kopen, kan een bouwkundige keuring goed van pas komen. Vooral bij oude woningen is er een kans op verborgen gebreken. Door een technische keuring in de woning uit te voeren, weet u precies waar u aan toe bent. De aankoopkeuring van de woning kunt u zowel voor als na het voorlopige koopcontract laten uitvoeren. Hier zijn geen richtlijnen voor. Als u de keuring van het huis na het sluiten van de koopakte laat uitvoeren, kunt u de bouwkundige keuring het beste laten opnemen als ontbindende voorwaarden.

Verschillende soorten keuringen van een huis

Er zijn twee soorten bouwkundige keuringen. Bij een bouwkundige meeloopkeuring loopt een bouwkundige samen met u door de woning. Hij vertelt ter plekke wat de bouwtechnische staat van de woning is. U krijgt geen bouwkundig rapport, maar vaak wil de bouwkundige wel wat punten per mail toesturen. Daarnaast kunt u tijdens de bouwkundige meeloopkeuring zelf opschrijven wat de bouwkundige constateert en is er ruimte om vragen te stellen. Een reguliere bouwkundige keuring verloopt praktisch hetzelfde, maar u ontvangt na afloop een bouwkundig rapport van de woning. U bent in de meeste gevallen niet aanwezig bij een bouwkundige keuring. Met beide keuringen voldoet u aan de onderzoeksplicht.