Vergelijk de bouwkundige tarieven
90% van de bouwkundige-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Bouwkundige keuring fiscaal aftrekbaar

“Is een bouwkundige keuring aftrekbaar van de belasting?” Dat is een veelgestelde vraag. Terecht, want daar kunt u veel geld mee besparen. De kosten van een bouwkundig keuring kunnen aftrekbaar zijn van de belasting. Daarvoor moet u wel met een aantal zaken rekening houden.

Bouwkundige keuring: belasting aftrekbaar?

Tijdens een bouwkundige keuring komt u alles te weten over de bouwtechnische staat van een woning. Er zijn verschillende redenen waarvoor u een bouwkundige keuring kan laten uitvoeren. Gebruikt u het bouwkundig rapport voor het aanvragen of aanpassen van een hypotheek, dan kunnen de kosten van de bouwkundige keuring van de belasting aftrekbaar zijn. In deze situaties is een bouwkundige keuring voor een hypotheek fiscaal aftrekbaar:

  • Bij de aankoop van een huis;
  • Bij een verbouwing/verbetering van een woning;
  • Bij onderhoud van een huis;

Verplichte bouwkundige keuring aftrekbaar?

Bij de aanvraag van een hypotheek, kan een geldverstrekker naast een taxatierapport ook een bouwkundig rapport verplichten. Dit is sowieso het geval in de volgende situaties:

  • Als het taxatierapport een bouwkeuring adviseert;
  • Als u een ongerenoveerd appartement met een bouwjaar voor 1940 koopt;
  • Als noodzakelijke renovatiekosten minstens 10% van de verkoopwaarde gaan bedragen.

Bij een verplichte bouwkundige keuring voor de aanvraag van een hypotheek, is de bouwtechnische keuring altijd aftrekbaar van de belasting.

Heeft u een bouwkundige keuring nodig voor de aanvraag van een hypotheek voor de aankoop of verbouwing van een huis? Vergelijk dan bij ons de tarieven en vind de goedkoopste bouwkundige uit uw regio.

Goedkope bouwkundige keuring gezocht? Vergelijk nu!